Het samenstellen van een borrelplankje

Borrelplankjes zijn tegenwoordig onmisbaar tijdens een gezellig filmavondje thuis. Zelfs cafés wisselen tegenwoordig hun bakje nootjes om voor de betere borrelplank. Iedere borrelplank word samengesteld met z'n eigen lekkernijen. Het is afhankelijk van je eigen smaak én de gelegenheid. Maar helaas vinden veel mensen het samenstellen van een borrelplankje nog altijd ingewikkeld, en weten ze niet waar ze moeten beginnen. Om je een beetje op weg te helpen, staan hieronder drie borrelsnacks die absoluut niet op je borrelplankje mogen ontbreken.

Bananen chips

Één van de lekkerste snacks voor op zo'n modern borrelplankje zijn de populaire bananen chips. Bananen chips zijn dunne chips die van bakbananen zijn gemaakt. Deze onrijpe bananen worden bestrooid met zout en in frituurolie gebakken. De chips zijn lekker knapperig en zijn daardoor de perfecte toevoeging of vervanging van borrelnootjes. De bananen chips is overigens ook bedekt met een luchtig laagje chocolade verkrijgbaar, voor een zoetere toevoeging aan jouw borrelplank.

Blokjes kaas

Ook een modern borrelplankje kan niet zonder blokjes kaas. De Nederlandse snack is namelijk niet voor niets zo populair. Door de vele soorten kun je eindeloos experimenteren, en vrijwel iedereen is er dol op! Voor een rijkgevulde borrelplank kies je het beste voor een ietwat oudere kaas, met een zoute smaak. Ben je van plan om een iets uniekere versie van de borrelplank te maken? Kies dan voor een kaas met bijvoorbeeld Italiaanse kruiden of een geitenkaas.

Pinda's

Laten we eerlijk zijn, de borrelplank kan niet zonder pinda's. Het is immers allemaal ooit begonnen met die lekkere pinda. Deze zoute nootjes zijn namelijk de perfecte neutralisator, die de zoute of zoete smaken van de kaas en bananen chips kan neutraliseren. Daarnaast zijn er natuurlijk ook een heleboel mogelijkheden wat deze snack betreft. Zo kun je kiezen voor de ouderwetse pinda's, maar ook voor een gekruide variant. Om nog maar niet te spreken over de lekkere pindarotsjes of chocoladepinda's… Mogelijkheden te over!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *