Hoe verzorg je je hond

Of je nou een puppy neemt of al een wat oudere hond, honden verzorging is belangrijk. Iedere hond is anders en heeft ook een andere verzorging nodig. De leeftijd en het ras spelen een grote rol in wat voor verzorging ze nodig hebben. Elke hond heeft bepaalde aspecten waar je rekening mee moet houden, de voeding, beweging, vachtverzorging. De ene hond heeft net wat meer beweging nodig dan de andere, of weer meer vachtverzorging, hetzelfde geld voor voeding. Voordat je een hond aanschaft is het dus erg belangrijk dat je al hebt uitgezocht welk hondenras jij in huis wilt nemen.

De juiste omgeving

Jonge honden zijn erg gevoelig voor hun omgeving, als ze iets negatiefs meemaken zal dit een blijvend effect op ze hebben. Heeft de pup weinig contact gehad met mensen, dan kan dit lastig zijn om aan te leren. Vlak na de geboorte moet de pup hier al aan beginnen te wennen, zolang de hond niet met iets beangstigend wordt geconfronteerd. Het is daarom erg belangrijk om vanaf dag 1 al in de gaten te houden wat er in de omgeving gebeurt. Laat de pup niet alles in een keer ontdekken, dit kan overweldigend zijn. Laat ze kennis maken met andere honden, dit helpt met de socialisatie en train ze om alleen te leren zijn.

Wat voor voeding geef je je hond

Net zoals bij mensen verandert de voeding van een hond ook. Is het een kleine hond dan kan je minder geven dan wanneer het al een aardig grote hond is. Het is belangrijk dat je je hond niet teveel eten geeft, zorg wel dat er altijd water in de buurt is voor de hond. De juiste voeding geeft de hond energie maar het helpt ook in de groei van de botten, gebit en de vacht van de hond. Geef je hond geen chocolade en suiker, chocolade kan giftig zijn voor de hond. Wil je zeker zijn dat je je hond de goede voeding geeft vraag het dan eens aan de dierenarts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *