Irrigatiesysteem kas: wat is de beste optie?

Het kweken van gewassen in een kas geeft je de kans om ervoor te zorgen dat jouw planten onder gecontroleerde omstandigheden groeien. Het resultaat is dat je veel dingen kunt laten groeien op een zeer klein oppervlakte. Een ding dat je echter goed moet doen, is het irrigatiesysteem. Zoals je weet, hebben planten water nodig om te gedijen en dit kan alleen worden geleverd via een uitgebreid irrigatiesysteem. Er zijn verschillende opties als het gaat om een irrigatiesysteem kas.

Wat te overwegen bij het kiezen van kasirrigatiesystemen

Zoals hierboven vermeld, zijn er verschillende irrigatiesystemen die je kunt gebruiken voor jouw kas. Er zijn enkele factoren om op te letten. Ten eerste is waterbesparing erg belangrijk. De gouden regel is om een ​​systeem te kiezen dat waterverspilling zoveel mogelijk vermindert. Dit zal jouw landbouwkosten enorm verlagen. Kies daarnaast voor een systeem dat zo eenvoudig mogelijk te installeren is. In feite heeft het perfecte irrigatiesysteem niet meer dan 30 minuten nodig om in de kas te worden bevestigd. Ten slotte moet je mogelijk ook naar je budget kijken.

Irrigatiesystemen om te overwegen

Het gebruik van bovengrondse sproeiers is heel gebruikelijk in kassen. Ten eerste is dit watersysteem kas erg goedkoop en dus eenvoudig te installeren. Sproeiers zorgen er ook voor dat jouw planten regelmatig grote hoeveelheden water krijgen. Ze zijn zeer ideaal zijn voor bodems met een grove textuur. Ze kunnen echter ook zeer hoge bedrijfskosten hebben. Daarnaast zorgen de sproeiers ook voor een vochtige omgeving in de kas. Dit creëert de perfecte voedingsbodem voor ziekteverwekkers. Je kunt ook een vernevelings- of sproeisysteem gebruiken om jouw planten water te geven. Ze vereisen lage investeringen en kunnen worden geautomatiseerd om water te besparen. Maar ze zijn minder efficiënt als het gaat om de distributie van water. Als je desondanks niet zeker weet welk irrigatiesysteem je moet gebruiken, vraag dan professioneel advies van experts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *