Selvedge Denim: wat is het en hoe koop je het?

Spijkerstof, wie houdt er niet van? Denim is ongetwijfeld een van de belangrijkste kledingmaterialen. Het is veelzijdig en ook zeer duurzaam. Dit maakt het een uitstekende keuze voor stijlvolle en praktische kleding. Denim is echter niet altijd hetzelfde, de kwaliteit varieert nogal. Selvedge-denim is een duurdere soort denim. De kwaliteit is relatief beter in vergelijking met andere denims en kan ook zeer veelzijdig zijn.

Wat is Selvedge-denim?

Simpel gezegd, Selvedge-denim is een soort denim dat netjes wordt geweven op een schietspoelweefgetouw. De banden van dit materiaal zijn meestal smal en strak geweven langs de randen. De denim is ook geweven met een doorlopende draad. Deze twee factoren maken het sterker en duurzamer in vergelijking met andere vormen van denim. Daarnaast voorkomen de strakke banden langs de randen het uitrafelen. Dit zorgt ervoor dat je denim altijd een schone afwerking heeft, hoe lang je hem ook hebt gebruikt. In feite komt de naam Selvedge van de woorden "Self-edge". De naam is doelbewust gekozen om de strakke randen van het materiaal weer te geven.

Zelf Selvedge-denim kopen

In tegenstelling tot wat je misschien denkt, is Selvedge denim eigenlijk geen massaproduct, sterker nog, het is zeer zeldzaam. Dit komt omdat de denim een ​​klassieke uitstraling heeft en omdat het high-end spul is, zijn de kosten relatief hoger. Maar zelfs dan kun je nog steeds online kopen. Je hoeft alleen maar een winkel te vinden die gespecialiseerd is in denim, een bezoek te brengen aan Selvedge en te vragen wat ze te bieden hebben.

Waarom Selvedge-denim kopen?

Nou, om te beginnen ziet de selvedge-denim er zeer strak uit. Hierdoor zie je er scherper en stijlvoller uit in je modestijl. Daarnaast heeft de denim een ​​zeer minimale verzorging nodig. Dit betekent dat je langdurige diensten krijgt zonder al te veel stress.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *