Traditionele Chinese geneeskunde: alles wat je erover moet weten

De geneeskunde is de afgelopen decennia enorm vooruitgegaan. De ziekenhuizen van tegenwoordig zijn uitgerust met de modernste medische zorgtechnologie en artsen zijn hoog opgeleid. Onder zulke omstandigheden kun je je afvragen waarom je zelfs maar traditionele geneeswijzen of medicijnen zou moeten overwegen. Het interessante is dat er eigenlijk heel veel mensen zijn die traditionele Chinese geneeskunde gebruiken en met goede redenen. Hieronder leest je meer over hen.

Wat is traditionele Chinese geneeskunde?

Zoals de naam al doet vermoeden, is de traditionele Chinese geneeskunde een tak van oude medische praktijken die kan worden getraceerd vanuit China. Deze methoden bestaan ​​al meer dan 2000 jaar. Traditionele geneeskunde maakt geen gebruik van geavanceerde machines of technologie.

In plaats daarvan richten ze zich op het gebruik van kruiden, massage, acupunctuur, lichaamsbeweging en dieettherapie. Het uiteindelijke doel van de Traditionele Chinese geneeskunde is om je lichaam de capaciteit te geven die het nodig heeft om zichzelf te genezen.

Waarom is de Chinese Traditionele Geneeskunde populair?

Er zijn veel redenen waarom mensen traditionele medische praktijken gebruiken. Ten eerste werken deze methoden echt. Het is geen giswerk of een spel van vallen en opstaan. Onthoud dat traditionele geneeskunde een oud ambacht is dat al duizenden jaren wordt geperfectioneerd. Het is daarom iets dat gebaseerd is op diepgaande kennis en begrip van ziekte en hoe het menselijk lichaam werkt. Ten tweede gebruikt de traditionele geneeskunde natuurlijke ingrediënten om het lichaam te genezen. Vooral kruiden zijn zeer effectief maar ook andere dieetbehandelingen worden toegepast. Dit betekent dat het risico op bijwerkingen van medicijnen gewoon nul is.

Werkt het echt?

Het goede nieuws is dat modern wetenschappelijk onderzoek door de jaren heen heeft aangetoond dat alternatieve vormen van traditionele geneeskunde veel medische voordelen bieden. Om deze reden verwelkomen de meeste reguliere artsen het idee van traditionele behandelingen. Zorg er echter altijd voor dat je wordt behandeld door een gecertificeerde beoefenaar van traditionele geneeskunde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *